Wykonanie
Zastanawialiście się czy jeszcze tu zaglądam i w ogóle interesuje się blogiem? Odpowiedź jest oczywista- interesuje się i zaglądam codziennie. Tak samo każdego dnia poszukuje inspiracji co
mogę dla Was przygotować, ponieważ chciałabym, żeby to było "COŚ". Jednak przez najbliższy tydzień
mogę tylko o tym pomarzyć ze względu na nadmiar obowiązków. Oprócz tego ostatnio byłam w rozjazdach, więc czas w kuchni i użycie piekarnika ograniczone było do minimum.

Na dzisiaj mam dla Was
ciasteczka pełne zdrowia. Typowe produkty, jak
mąka pszenna lub
cukier zamieniłam na mielone
migdały i
ryż oraz
syrop z agawy. Do tego nasiona i
suszone owoce, które podkręcają smak i dodają witamin . Udanego wypiekania :)Składniki:3/4 szklanki zmielonych
migdałów1/2 szklanki
mąki ryżowej1 szklanka
płatków owsianych1/2 szklanki
wiórków kokosowych1/2 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
cynamonu115g
masła roślinnego*3 łyżki
syropu z agawy60g ulubionych nasion (u mnie
słonecznik) i
suszonych owoców ( dałam
żurawinę i
owoce goji)* jeśli masa będzie zbyt sucha należy dodać jeszcze trochę
masła oraz około 2 łyżek
wodyPrzygotowanie:
Mąkę,
migdały,
płatki,
sodkę oraz
cynamon umieszczamy w jednej misce.W garnuszku rozpuszczamy
masło razem z
syropem. Jeszcze ciepłe przelewamy do naszej miski i mieszamy. Dodajemy wszystkie nasionka wraz z
owocami i łączymy.Z przygotowanej masy tworzymy kuleczki, które następnie pieczemy w 160 stopniach przez 20 minut. Zajadamy zaraz po wystudzeniu.

