Wykonanie

Może powinnam wrzucić przepis na pączki czy inne cuda, ale na ten rok mamy swoich 3 ulubieńców i ich się trzymamy. Są to: TRADYCYJNE PĄCZKI, PIECZONE DONUTS oraz MUFFINY NICZYM PĄCZUSIE .Składniki:150g
mąki ryżowej50g
mąki ziemniaczanej150g
mąki owsianej50g
mąki pszennej130g
masła1
jajko6 łyżek
jogurtu 9% lub
śmietany1 łyżeczka
proszku do pieczenia4 łyżki
cukru pudru6jabłek średniej wielkości1 opakowanie
cukru waniliowegocynamonPrzygotowanie:Wszystkie składniki umieszczamy w misce i energicznie zagniatamy ciasto. Jeśli wyda Wam się zbyt rzadkie należy dodać więcej
mąki pszennej lub innej, której macie w nadmiarze. Gotowe ciasto chłodzimy przez 30 minut w lodówce.
Jabłka myjemy, obieramy, kroimy na pół i pozbywamy się gniazd nasiennych.Schłodzone ciasto dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkowujemy i wylepiamy dno formy. Następnie rozkładamy przygotowane
jabłka, które posypujemy
cukrem oraz
cynamonem. Na sam wierzch układamy drugą część ciasta. Boki delikatnie łączymy ze sobą. Całość pieczemy w 160 stopniach przez godzinę. Ostudzone ciasto posypujemy
cukrem pudrem lub polewamy lukrem i zajadamy.Smacznego :)

