Wykonanie

Dzięki uczestnictwu w konkursie Akademii Smaku "
Kasza na zdrowie" i zgłoszonemu przeze mnie przepisowi, zakwalifikowałam się do udziału w warsztatach kulinarnych. Tematem przewodnim warsztatów była oczywiście
kasza.Kocham
kaszę pod każdą postacią, dlatego wygrana w konkursie i udział w warsztatach bardzo mnie ucieszyły.Spotkanie odbyło się 21 marca br. w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie.Zostaliśmy podzieleni na dwa 10-osobowe zespoły. Nasz, pod kierownictwem Tomasza Jakubiaka,

oraz drugi - Piotra Ogińskiego.

Podczas wykonywania potraw, była także okazja do rozmowy z Katarzyną Glinką.Wraz z koleżanką Angeliną, wybrałyśmy coś słodkiego do przygotowania:
Jagodowo-
rozmarynową kaszę jaglaną zapiekaną pod kruszonką.Pozostałe przepisy, które powstały na warsztatach to:Gołąbki z
kaszą gryczaną boczkiem i
suszonymi pomidoramiKaszi, polskie sushi

Kasza pęczak z warzywami i
kurczak w
sezamie
Pulpety z
kaszą jaglaną i
marchewką w sosie
kokosowym
Pikantna
sałatka z
kaszą gryczaną oraz
Sałatka z pieczonymi
burakami kasza bulgur oraz
camembert
Pierogi z
kaszą gryczaną
Sypana szarlotka na ciepło z
lodami i sosem
czekoladowym (zdjęcia brak).To był miło spędzony czas, a smaki które powstały warte spróbowania.Najbardziej przypadły mi do gustu gołąbki - dobrze przyprawione, bardzo smaczne. Chętnie powtórzę recepturę w domu.Smakowały mi też:
kasza jaglana na słodko oraz
sałatka z pieczonymi
burakami.Mam nadzieje, że jeszcze kiedyś zawitam tam na kolejne warsztaty... ;).