ßßß
Składniki:4 kanapkiFrangipane50 g zmielonych migdałów50 g masła1 jajko50 g kokosowego cukru2 łyżki migdałowych płatków4 kromki chleba, u mnie tostowy z tego przepisuowoce do dekoracji
Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg (bez termoobiegu około 10 stopni więcej). Zmiksuj cukier z masłem. Dodaj jajko i zmielone migdały. Zmiksuj. Posmaruj kromki chleba domowym frangipane i posyp migdałowymi płatkami. Wstaw kanapki do nagrzanego piekarnik i zapiekaj przez około 10 minut, aż frangipane będzie rumiane. Wyjmij kanapki na talerz i udekoruj owocami. Posyp lekko cukrem pudrem.Polecane przepisyBruschetta z awokado na żytniej bagietceGorące kanapki bolognesePożywne bagietki z pulled pork czyli…Kanapka zapiekanka z jajkiem i łososiemTosty z leśnymi grzybami