Wykonanie
Przepis z książki „Zupy na 4
pory roku”.
Składniki :75g
masła,2
jajka,1/2 szklanki
cukru,1 łyżeczka
cukru waniliowego,3 łyżki skoncentrowanego soku z czarnego bzu (można zastąpić innym
owocowym sokiem),Do formy :1 łyżka
masła,1/2 szklanki
płatków migdałowych.Wykonanie :Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Roztopić
masło i nieco je ostudzić. Ubić
jajka z
cukrami, aż stanie się puszysta. Dodać
masło, sok z czarnego bzu i
mąkę. Mieszać, aż wszystko się połączy (nie dłużej).Wysmarować
masłem okrągłą formę o średnicy 21 cm i posypać ją
płatkami migdałowymi. Wlać ciasto i piec w dolnej części piekarnika przez 30 minut.
CameraNIKON D90Focal Length50mmAperturef/1.4Exposure1/200sISO200