ßßß Cookit - przepis na Ciasto z czarnym bzem i migdałami

Ciasto z czarnym bzem i migdałami

nazwa

Wykonanie

Przepis z książki „Zupy na 4 pory roku”.
Składniki :
75g masła,
2 jajka,
1/2 szklanki cukru,
1 łyżeczka cukru waniliowego,
3 łyżki skoncentrowanego soku z czarnego bzu (można zastąpić innym owocowym sokiem),
Do formy :
1 łyżka masła,
1/2 szklanki płatków migdałowych.
Wykonanie :
Rozgrzać piekarnik do 175 st. C. Roztopić masło i nieco je ostudzić. Ubić jajka z cukrami, aż stanie się puszysta. Dodać masło, sok z czarnego bzu i mąkę. Mieszać, aż wszystko się połączy (nie dłużej).
Wysmarować masłem okrągłą formę o średnicy 21 cm i posypać ją płatkami migdałowymi. Wlać ciasto i piec w dolnej części piekarnika przez 30 minut.
Camera
NIKON D90
Focal Length
50mm
Aperture
f/1.4
Exposure
1/200s
ISO
200
Źródło:http://wypieczwymaluj.pl/?p=2221