ßßß Cookit - przepis na Jajka faszerowane szynką szwarcwaldzką

Jajka faszerowane szynką szwarcwaldzką

nazwa

Wykonanie

Lubicie nadziewać jajka na Wielkanoc? Ja, bardzo :D Tym razem zamiast użyć zwykłej szynki wykorzystałam szynkę szwarcwaldzką, która jest wędzona, ma wyśmienity i niepowtarzalny smak. Jajka wyszły rewelacyjnie i na pewno trafią na nasz świąteczny stół :D
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
1/2 średniej cebuli
50 g szynki szwarcwaldzkiej
1 łyżka majonezu
pieprz
ew. drobno pokrojona pietruszka
Cebulę drobno pokrój i zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka do miseczki. Dodaj majonez, drobno pokrojoną szynkę, cebulę, sporą szczyptę pieprzu i jeśli chcesz to drobno pokrojoną pietruszkę. Porządnie wymieszaj. Nadzieniem napełniaj białka jaj i układaj na półmisku.
Źródło:http://olainthekitchen.blogspot.com/2016/03/jajka-faszerowane-szynka-szwarcwaldzka.html