ßßß
Lubicie nadziewać jajka na Wielkanoc? Ja, bardzo :D Tym razem zamiast użyć zwykłej szynki wykorzystałam szynkę szwarcwaldzką, która jest wędzona, ma wyśmienity i niepowtarzalny smak. Jajka wyszły rewelacyjnie i na pewno trafią na nasz świąteczny stół :DSkładniki:6 jajek ugotowanych na twardo1/2 średniej cebuli50 g szynki szwarcwaldzkiej1 łyżka majonezupieprzew. drobno pokrojona pietruszkaCebulę drobno pokrój i zeszklij na niewielkiej ilości oleju. Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka do miseczki. Dodaj majonez, drobno pokrojoną szynkę, cebulę, sporą szczyptę pieprzu i jeśli chcesz to drobno pokrojoną pietruszkę. Porządnie wymieszaj. Nadzieniem napełniaj białka jaj i układaj na półmisku.