Dzisiaj mam dla Was kolejny sposób na jajka, tym razem z pastą z kurczaka. Jest to przepis, który bazuje na recyklingu w kuchni. Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu, śmiało możecie użyć je do zrobienia farszu do jajek.Składniki:3 jajkaugotowane mięso (u mnie 2 udka z kurczaka)1 stołowa łyżka majonezupół cebuli, drobno posiekanej1 łyżka posiekanej świeżej pietruszki1 łyżka posiekanego koperkupół łyżki świeżego soku z cytrynyszczypta solipół łyżeczki świeżo mielonego pieprzuPrzygotowanie:Ugotowane mięso pozostawiamy do ostygnięcia. Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek.Jajka przecinamy na pół wzdłuż, następnie ostrożnie usuwamy żółtka. W miseczce żółtka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, cebulę, pietruszkę i koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy sok z cytryny. Mięso z kurczaka drobno kroimy lub mielimy w maszynce do mięs, dodajemy do pozostałych składników. Gotową pastą wypełniamy białka i chłodzimy, co najmniej przez pół godziny. Smacznego!