Wykonanie

Jak wiecie od jakiegoś czasu w mojej kuchni jest bardzo fit i ten tego, a to dlatego, że postawiłam sobie w moje urodziny wyzwanie i zamierzam się go trzymać.Wyzwanie brzmi:12 tygodni bez cheat meala12 tygodni 100% diety12 tygodni treningów przy każdej okazji - lepsze 30 minut niż nic!Moje cele to oczywiście pozbycie się zbędnego ciałka oraz nabranie formy, którą przy dwójce małych dzieci bardzo sobie cenię, a chcę
mieć dla nich jeszcze więcej siły. 12 tygodni jest to też czas dzięki, któremu zmienię swoje nawyki żywieniowe, a fakty są takie, że ja mimo zdrowego odżywiania ciągle mam słabość do
słodyczy i to taką przegiętą słabość... :(Postanowiłam więc, że nawet gdy najdzie mnie nieodparta chęć na
słodycze to
będę jadła wyłącznie fit
słodycze! I tak powstają moje ostatnie przepisy, np. na omlet
waniliowo bananowy z
masłem orzechowym i
miodem - przepis znajdziecie na moim IG (https://www.instagram.com/p/BC4lbIqH3ab/?taken-by=dietetycznie_siostro) lub na te kokosanki, które popełniłam wczorajszej nocy :)

Składniki:kubas
płatków owsianych błyskawicznychdwa małe lub jedno wielkie
jajo100g
wiórków kokosowychpuszka
mleka kokosowego 400ml3 łyżki
syropu z agawy3 łyżki
ksylitolu w pudrzełyżeczka
proszku do pieczenia bezglutenowegoPrzygotowanie
Mleko wstawiamy na pół godzinki do lodówki aby oddzieliła się "
woda kokosowa" od tej gęstej części. U mnie sprawdza się świetnie
mleko Blue Dragon, bo zawsze pięknie się oddziela, nawet gdy wyjmuję je z szafki.
Płatki mieszamy z
syropem,
jajkami,
ksylitolem w pudrze Wiórki blendujemy z 200ml tej "kokosowej
wody" i
proszkiem do pieczenia.
Potem łączymy obie masy.Piekarnik nagrzewamy do 170-180*.
Ciastka wykładamy na blachę wyłożoną papierem. Ja wykładam przez foremkę - mają wtedy ładny kształt.Pieczemy 10 minut.Kokosanki świetnie smakują w towarzystwie
owoców oraz tej gęstej części
mleka kokosowego :)Smacznego!Ania