ßßß
cheesecake coconut oatmeal
Po raz pierwszy pojawiła się na moim blogu w wakacje. Dziś do niej powracam, przygotowując jeszcze lepszą niż poprzednio. Czy ktoś tu mówił coś o comfort food?
/1 porcja/- 4 łyżki płatków owsianych- 100ml mleka- 100g twarożku sernikowego- 3 łyżki wiórków kokosowych- 1 łyżeczka syropu z agawy- 1 jajko- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/4 laski waniliiZ laski wanilii wyskrobujemy nożem ziarenka. Płatki zalewamy mlekiem i odstawiamy do wsiąknięcia płynu, następnie mieszamy w jednym naczyniu nasiąknięte płatki wraz z resztą składników. Przekładamy masę do lekko zwilżonej lub natłuszczonej kokilki i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.