Wykonanie

cheesecake coconut oatmeal

Po raz pierwszy pojawiła się na moim blogu w wakacje. Dziś do niej powracam, przygotowując jeszcze lepszą niż poprzednio. Czy ktoś tu mówił coś o comfort food?

/1 porcja/- 4 łyżki
płatków owsianych- 100ml
mleka- 100g
twarożku sernikowego- 3 łyżki
wiórków kokosowych- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1
jajko- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/4
laski waniliiZ
laski wanilii wyskrobujemy nożem ziarenka.
Płatki zalewamy
mlekiem i odstawiamy do wsiąknięcia płynu, następnie mieszamy w jednym naczyniu nasiąknięte
płatki wraz z resztą składników. Przekładamy masę do lekko zwilżonej lub natłuszczonej kokilki i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C.