ßßß



No, jak widać takie muffinki znikaja błyskawicznie.
(A tu w tle moja akwarela)Na 12 sztuk:200 g mąki100 g cukru1 tabliczka czekolady deserowej (100g)skórka otarta z 1 pomarańczy1 opakowanie cukru waniliowego1 czubata łyżka kakao150 ml mleka2 jajka3łyżki masła2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliMasło rozpuścić. Czekoladę drobno posiekać. W misce wymieszać mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli oraz kakao. Mleko połączyć z jajkami i wystudzonym masłem, wlać do miski z suchymi składnikami i wymieszać szybko drewnianą łyżką. Na koniec dodac czekolade i skórke pomarańczowa., wymieszać. Ciasto nakłądac do foremek muffinkowych. Piec 20 minut w temperaturze 185st C.Przepis na podst: "Magazyn kulinarny Poradnika Domowego" nr 2/2016