2 paczki krakersów duże3 paczki herbatników1 puszka mleka słodzonego skondensowanego2 śmietan fix(zagęstnik)1/2 litra śmietan y 30% (łaciata kartonik)2 łyżki cukru pudrumleko w puszce gotować dzień wcześniej ok 3 i 1/2-4 godzin4 żółtka1 szklanka mąki1/2 szklanki cukru1 margaryna kasia2 i 1/2 szklanki mlekaCiasto "Krakersik" - sposób przygotowania: 1.5 szklanki mleka zagotować z 0.5 szklanki cukru.1 szklankę mleka wymieszać z 1 szklanką mąki i 4 żółtkami (wymieszać żeby nie było grudek) i wlać na zagotowane mleko .cały czas mieszać żeby nie było grudek i ugotować bardzo gęsty budyń. Do ciepłego budyniu wlać rozpuszczoną, nie gorącą margarynę. Wlewając cały czas mieszać mikserem. Połączyć w jednolitą masę.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową , następnie układać herbatniki, na nie wyłożyć ciepły budyń i wyłożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć karmel z puszki i przykryć warstwą krakersów. Odstawić do przestygnięcia.Na całość wyłożyć bitą śmietanę ubitą z 2 łyżkami cukru i zagęstnikami. Całość posypać utartą gorzką czekoladą.