ßßß
Potrzebne produkty:Budyń1 szklanka mąki krupczatki1 litr mleka1 szklanka cukru1 cukier wanilinowy4 żółtkaŚmietana500 ml śmietany 30%3 fixy śmietankowe2 łyżki cukruPozostałe150 g krakersów500 g herbatnikówWykonanie :Mąkę i żółtka rozrabiamy w małej ilości mleka, resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem wanilinowym.Jak mleko się zagotuje dodajemy wcześniej roztrzepane żółtko z mąką, następnie mieszamy dynamicznie i jeszcze chwilę gotujemy.Kruszymy krakersy.Na blaszkę układamy warstwę herbatników, wylewamy na nią lekko przestudzony budyń i układamy kolejną warstwę herbatników.Na ostatnią warstwę herbatników rozsmarowujemy 3/4 puszki kajmaku, posypujemy połową drobno pokruszonych krakersów.Jak nasze warstwy całkowicie wystygną ubijamy śmietanę kremówkę z trzema śmietankami fix, dwoma łyżkami cukru.Pianę rozkładamy na ciasto i wierzch posypujemy pozostałą częścią pokruszonych krakersów.