ßßß
1 melon kantalupa 10 plasterków szynki parmeńskiej 10 kulek mini mozzarelli oliwa z oliwek sól, do smaku kilka listków świeżej mięty, do dekoracji Melona przekrój na pół, usuń pestki. Za pomocą łyżeczki do melonów wytnij kulki z melona, ułóż na półmisku. Dodaj mozzarellę, plastry szynkiSorbet z arbuza, sernik z melonem
miodowy) : miąższ od białozielonego po kremowy, skórka od zielonkawej do żółtej Cantaloupe (kantalupa): chropowata skórka z bruzdami, zielony lub pomarańczowy miąższ Lody limonkowe z sorbetem arbuzowym Sorbet: 1-1,5 kg miąższu arbuza bez pestek, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki soku z limonki, 1 łyżka czystejMelony, kantalupa, ogen) albo o jasnej skórce podzielonej ciemnozielonymi paseczkami (pistacjowy), unikam gładkich żółtych w kształcie piłki do rugby, są najmniej słodkie i aromatyczne. Melonowy miąższ bywa w kolorze białozielonym, żółtym, pomarańczowym. Często łączę w daniu różne kolory. Odrobina soku z cytrynyWięcej o KantalupPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu