Przepis na to ciasto przyznam, że nie istnieje. Stanęłam po prostu w kuchni i pomyślałam, że fajnie byłoby zjeść coś słodkiego i orzechowego. Nie jestem jakimś kulinarnym geniuszem. Po prostu dodawałam do misy to co przyszło mi do głowy i w moim mniemaniu powinno się w takim cieście znaleźć.Połączenie gorzkiej czekolady, kakao i orzechów włoskich to nic odkrywczego. Do tego mąka, jajka i tłuszcz. Trochę proszku do pieczenia i cukru.Składniki:250g rozpuszczonego masła lub margaryny100g cukru3 jaja500g mąki pszennej tortowej6 kosteczek gorzkiej czekolady (drobno posiekanej)pół szklanki orzechów włoskich również drobno posiekanych (można dodać więcej lub mniej – jak kto woli)łyżeczka cukru wanilinowego2 łyżeczki proszku do pieczeniaWszystkie składniki miksujemy na puszystą masę w mikserze. Wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką (bułką tartą) lub wyłożoną papierem. Pieczemy w 180’C przez około 40 minut (do suchego patyczka).