Wykonanie
Uwielbiam
rybę w cieście francuskim. Tak podana, pięknie wygląda, pysznie smakuje i z pewnością zachwyci naszych gości.

SKŁADNIKI :1 opakowanie
ciasta francuskiego150 g
łososia z puszki, w sosie własnym Graal100 g
mrożonego szpinaku200 g
twarogu2 ząbki
czosnku1/4 białej części
pora1 łyżka
masłasól,
pieprz do smaku1
jajko do posmarowania ciastaPRZYGOTOWANIE :
Szpinak rozmrażamy, przekładamy do garnka, dodajemy zmiażdżony
czosnek i podsmażamy aż płyny odparują. Kiedy
szpinak jest już dość gęsty, zakręcamy gaz, dodajemy
twaróg oraz
przyprawy i dokładnie mieszamy.
Por kroimy w talarki i podpiekamy na
maśle aż zmięknie.
Ciasto francuskie rozwijamy, na środek kładziemy porcję
szpinaku, na to układamy odsączonego
łososia i
por.Ciasto nacinamy po bokach, na paski, zaplatamy warkocz formując kształt
ryby.Z reszty ciasta robimy płetwy.Całość smarujemy rozmąconym
jajkiem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200 *C, przez około 20-25 minut.Po ostygnięciu kroimy
łososia na porcje i podajemy. Smacznego.


