Składniki:opakowanie mrożonego szpinaku1 łyżeczka masła4 jajka2 twarożkiśmietankowe20 dag łososia w plastrachsól, pieprz0.5 łyżeczki czosnku granulowanegoSzpinak podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Odparowujemy i studzimy.Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Masę szpinakową miksujemy z żółtkami, dodajemy pianę, delikatnie mieszamy.Blachę o wymiarach 23x38 cm wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy masę szpinakową i pieczemy 15 minut w temp. 190 stopni C. Studzimy.Ciasto szpinakowe smarujemy twarożkiem, następnie na całej powierzchni układamy plastry łososia. Formujemy roladę i ciasno zwijamy w folię spożywczą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby rolada zastygła.