Wykonanie
Share the post "Najlepsze gofry / The best waffels ever"Jak dla mnie ten przepis na gofry to smak dzieciństwa. Pamiętam jak jako dzieci robiliśmy je z przepisów załączonych do gofrownicy, która wypiekała je w kształcie serduszek. Uwielbialiśmy te gofry! Tak też przekopałam mamusine przepastne zeszyty z przepisami i znalazłam mocno pożółkłą i zużytą kartkę z przepisami na te najlepsze gofry, zwane tam holenderskimi. Doskonałe z
owocami,
bitą śmietaną, nutellą,
konfiturą, z czymkolwiek Wam się wymarzy. Polecam!
Scroll down for recipe in EnglishNajlepsze gofry(12-14 gofrów, w zależności od gofrownicy)Składniki:450 g
mąki0,5 l
mleka75 g
cukru pudru1 szczypta
soli100 g
masła (rozpuszczonego i schłodzonego)2
jajka15 g
proszku do pieczeniaPrzygotowanie:Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, do otrzymania ciasta o konsystencji naleśnikowego.Smaż w rozgrzanej gofrownicy, do ładnego zarumienienia i podawaj z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
English versionThe best waffels ever(12-14 waffels)Ingredients:450 g of all-purpose
flour0 . 5 l of milk75 g of caster sugar1 pinch of salt100 g butter (melted and cooled)2 eggs15 g baking powderPreparation:In a large mixing bowl,
whisk together all ingredients, untill batter reach desired consistency.Ladle mixture into hot
waffle iron, bake until golden and
serve with your favorite toppings.Enjoy!
Share the post "Najlepsze gofry / The best waffels ever"