Wykonanie

serniczek
dyniowy z mielonymi
migdałamipumpkin cheesecake with ground almonds


Czuję się trochę jak podczas jakiegoś dnia
sądu. Odświeżam maila w nieskończoność, przygotowuję się do szkoły. Po wczorajszym dniu potrzebowałam wieczornego, jesiennego
kakao z grubą warstwą spienionego
mleka i
chilli, koca i muzyki. To chyba już ten czas. Poszukam ulubionego termofora i wyjmę wszystkie te śmieszne puchate skarpety. Swetry kupione, bluzy zamówione. Z cichą nadzieją zakupów w Warszawie zostawiam nieco oszczędności.Kolejny rok mija, a ja kolejny raz robię ten sernik. Dwa lata temu zachwycałam się nim po raz pierwszy.Swoją
drogą - stworzyłam nową zakładkę na blogu - SEZONOWO . W niej zamieszczam przepisy pasujące do danej
pory roku, danego okresu. Zapraszam do zaglądania. :)

/1 porcja/- 200g
twarożku trzykrotnie mielonego- 1/3 szklanki
dyniowego puree- 1 łyżka budyniu
waniliowego- 1
jajko- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1 łyżka mielonych
migdałów*można zastąpić
mąką ziemniaczanąWszystkie składniki łączymy w mikserze, a następnie przekładamy do lekko natłuszczonego ceramicznego naczynia. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 30 minut. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.