ßßß
Składniki :4 marchewki4 pietruszki korzeniowe½ jabłka średniej wielkości4-5 ogórków kwaszonych średniej wielkości1 puszka groszku zielonego1 seler korzeniowy3-4 większe ziemniaki½ małego pora4 jajkasól do smakupieprz do smaku130 g majonezuSposób przygotowania:Marchew, pietruszkę oraz seler korzeniowy ugotować w całości. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać ziemniaki. Następnie wszystkie warzywa wyjąć z wody i ostudzić. Warzywa po ugotowaniu powinny być miękkie lecz nierozgotowane.Jabłko oraz ogórki kwaszone obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek, po czym pokroić w kostkę.Por oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i posiekać na drobno.Ugotowane warzywa obrać ze skórki i pokroić najpierw w plastry a następnie w kostkę.Groszek zielony odsączyć z zalewy.Wszystkie składniki połączyć w jednym naczyniu i dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić solą oraz pieprzemdo smaku, dodać majonez i ponownie wymieszać.