Wykonanie
Pizza zawiera
mąkę pszenną, więc nie bardzo
mogę ją jeść, ale mąż uwielbia i dla niego ją piekę. Dla fanów
mięsa mielonego. Przepis pochodzi od cioci Yvonne z
Kalmaru.

Składniki na ciasto - duża blacha, 1 dl = 100 ml6 dl
mąki1 łyżeczka
soli3 łyżeczki
proszku do pieczenia75 g
margaryny2 ½, dl
mlekaNa pizzę:2
cebule500 g
mięsa mielonego1 całe opakowanie
przyprawy Taco1 dl
wody4 dl
śmietany lub creme fraiche2 łyżki
majonezu2 ząbki
czosnku3
pomidorySposób przygotowania:Pomieszaj łyżką
mąkę,
sól i
proszek do pieczenia. Dodaj małe kawałki
margaryny oraz
mleko, ciasto wyrabiaj rękoma lub zmiksuj całość. Posmaruj blachę tłuszczem i wyłóż ciasto a następnie rozwałkuj. Obierz i pokrój w kostkę
cebulę, smaż na tłuszczu, dodaj
mięso mielone jak będzie już gotowe, dodaj
przyprawę Taco oraz
wodę. Całość wymieszaj. Niech się chwilkę gotuje. Rozłóż na cieście. Pomieszaj
śmietanę z
majonezem i
czosnkiem w miseczce, a następnie rozsmaruj na
mięsie. Pokrój
pomidory w plasterki i rozłóż na pizzy a następnie posyp
żółtym serem. Piecz na 225 C ok 5-10 minut. Smacznego!
