Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor elinaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)-3/4 szklanki mąki -3 jajka -pół szklanki mleka -pół szklanki jogurtu brzoskwiniowego-garść płatkow migdałowych-dwie łyżki miodu płynnego- cukier waniliowy - olej -3 kropelki aromatu migdalowegoOmlet z migdałami - sposób przygotowania: Platki podsmarzyc z miodem na patelni (na niewielkiej ilosci oleju).Bialka oddzielic od zoltek,ubic trzepaczka.Zoltka,mleko i cukier waniliowy wymieszac.Stopniowo dodac make i aromat, na koncu ubite bialka.Wymieszac.Usmarzyc omlet.Na talerzu polac jogurtem, zlozyc na pol i posmarowac smarzonymi platkami. Smacznego :)Jak uzyskać aromat z laski wanilii?Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu