ßßß Cookit - przepis na Kurczak z fistaszkami

Kurczak z fistaszkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Hanna Orzechowska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
3/4 kg filetów z kurczaka lub indyka
1 łyżka mąki kukurydzianej
1 seler naciowy
1/2 szklanki posiekanych fistaszków (orzeszków ziemnych)
masło i olej do smażenia
Kurczak z fistaszkami - sposób przygotowania: Seler pokroić w 3-centymetrowe kawałki, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 4 min. Odcedzić. Mięso pokroić w dużą kostkę (3 na 3 cm) i oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło, a gdy się rozpuści, włożyć mięso i smażyć 5 min,mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień, dodać fistaszki, smażyć 2 min, dodać seler, zamieszać, smażyć 1 min, podlać białym wytrawnym winem, posolić, popieprzyć, zwiększyć ogień i gotować 3 min.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/6682000/kurczak z fistaszkami/p