Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Hanna OrzechowskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)3/4 kg
filetów z kurczaka lub
indyka1 łyżka
mąki kukurydzianej1
seler naciowy1/2 szklanki posiekanych
fistaszków (
orzeszków ziemnych)
masło i
olej do smażenia
Kurczak z
fistaszkami - sposób przygotowania:
Seler pokroić w 3-centymetrowe kawałki, włożyć do wrzącej osolonej
wody i gotować 4 min. Odcedzić.
Mięso pokroić w dużą kostkę (3 na 3 cm) i oprószyć
mąką. Na patelni rozgrzać
olej, dodać
masło, a gdy się rozpuści, włożyć
mięso i smażyć 5 min,mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień, dodać
fistaszki, smażyć 2 min, dodać
seler, zamieszać, smażyć 1 min, podlać
białym wytrawnym winem, posolić, popieprzyć, zwiększyć ogień i gotować 3 min.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu