Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia

Czas przygotowania: powyżej 60 minutIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)
Sorbet rubinowy - składniki:50 dag
wiśnipo 30 dag
malin i
truskawek1 szklanka soku z
wiśni1/2 szklanki
likieru wiśni owego3 łyżki miałkiego
cukru2-3 listki
miętySorbet rubinowy - sposób przygotowania:
Wiśnie,
maliny i
truskawki umyj, osącz, usuń szypułki i ogonki.
Owoce wydryluj, dodaj
cukier i zmiksuj. Zagotuj ćwierć szklanki soku, wrzuć listki
mięty, przykryj i odstaw. Gdy przestygnie, usuń
miętę, a napar wymieszaj z
musem owocowym. Wlej pozostały sok i
likier, ponownie zmiksuj. Wstaw do zamrażalnika na 8-10 godzin. Po mniej więcej 2 godzinach (gdy masa zacznie tężeć) wyjmij deser na chwilkę i wymieszaj rózgą. Powtarzaj tę czynność przez 2 godziny w odstępach 30 minut (
potem nie jest to już konieczne). Zamrożony
sorbet wyjmij z zamrażalnika, pozostaw na chwilę w temperaturze pokojowej, po czym zmiksuj i rozłóż do pucharków specjalną łyżką do
lodów.Różowy
sorbet truskawkowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu