ßßß Cookit - przepis na Galaretka z Moscato

Galaretka z Moscato

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Twój przepis na orzeźwienie'
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
750 ml wina Moscato
150 g cukru
2 łyżki żelatyny
2 łyżki zimnej wody
1/2 szklanki borówek
1/2 szklanka truskawek
1/2 arkusza jadalnego złota
Galaretka z Moscato - sposób przygotowania: Szklanki na koktajl umieścić na 15 minut w zamrażalce. Żelatynę zalać zimną wodą i poczekać aż napęcznieje. Szklankę wina wlać do garnka, wsypać do niego cukier i całość podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Uważać by wino się nie zagotowało. Wino zdjąć z ognia, dodać do niego żelatynę i ubijać tak długo, aż żelatyna się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać do niego pozostałe wino, oraz jadalne złoto. Trzepaczką energicznie całość wymieszać tak by powstały drobinki złota. Wino wlać do szklanek, dodać owoce. Szklanki z winem włożyć do zamrażalki na 20 minut, a następnie przełożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/169569361/galaretka z moscato/p