Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Twój przepis na orzeźwienie'Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)750 ml
wina Moscato150 g
cukru2 łyżki
żelatyny2 łyżki zimnej
wody1/2 szklanki
borówek1/2 szklanka
truskawek1/2 arkusza jadalnego złota
Galaretka z Moscato - sposób przygotowania: Szklanki na koktajl umieścić na 15 minut w zamrażalce.
Żelatynę zalać zimną
wodą i poczekać aż napęcznieje. Szklankę
wina wlać do garnka, wsypać do niego
cukier i całość podgrzewać, aż
cukier się rozpuści. Uważać by
wino się nie zagotowało.
Wino zdjąć z ognia, dodać do niego
żelatynę i ubijać tak długo, aż
żelatyna się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia. Dodać do niego pozostałe
wino, oraz jadalne złoto. Trzepaczką energicznie całość wymieszać tak by powstały drobinki złota.
Wino wlać do szklanek, dodać
owoce. Szklanki z
winem włożyć do zamrażalki na 20 minut, a następnie przełożyć do lodówki, najlepiej na całą noc.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu