Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dembińskaCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (10 głosów)4
kostki rosołowe wegeta2
pory1
marchew0.5 kg
pieczarek4
serki topione (kremowe)1 kg
mięsa mielonegoZupa z
serkiem topionym - sposób przygotowania:
Pieczarki pokroić w plastry i odgotować.
Mięso mielone do smaku jak na kotlety zrobić (małe kuleczki).
Pora wraz z marchwią podsmażyć. Na koniec rozmiksować
serki . Wszystko wrzucić do garnka zalać
wodą i gotować (mieszać ). Zupę mozna podać ze świeżymi bułeczkami. SMACZNEGO!!!!To jest ulubiony przepis betka85, zobacz jej ulubione przepisyPostrachy szkolnej stołówki w smacznych wydaniach

ćwiartki i dodajemy do
cebuli, smażymy około 5 minut, aż
brukselka lekko zbrązowieje. Warzywa zalewamy
bulionem i gotujemy ok. 30 minut. Do zupy dodajemy
serek topiony i dokładnie mieszamy rózgą, aby
serek się rozpuścił. Zupę blendujemy. Odłożone
brukselki gotujemy we wrzątku ok. 4 minuty, następnie