Zupa serowa stanowczo nie należy do zdrowych zup :)Ma dużo kalorii ale czasem można sobie na nią pozwolić :)Jest gęsta i bardzo syta.Ja moją zupę jem z pyszną ciepłą bagietkączosnkową.Składniki:2 szklanki bulionu warzywnegook 200g mięsa mielonego3 serki topione - 3x100g2 porysólpieprzpomarańczowy firmy Skworcupieczarki ok 300gWykonanie:Do garnka wrzucam mięso mielone i podsmażam na kapce oleju. Następnie pieczarki dokładnie myję, kroję w średnią kostkę i wrzucam do garnka i zaczynam podgotowywać. Solę i pieprzę lekko i razem podgotowuję. Dolewam bulion. Pora myję i kroję w talarki albo w pół talarki - dorzucam do zupy. Na sam koniec wyciskam serki topione. Całość podgotowuję aż składniki się ładnie połączą i ser rozpuści. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ciepłym pieczywem np bagietkączosnkową.Pieprzpomarańczowy, bardzo intensywny i ostry w smaku.Pycha.Do kupienia tu: Sklep Skworcu