ßßß Cookit - przepis na Zupa serowa z mielonym mięsem i pieczarkami

Zupa serowa z mielonym mięsem i pieczarkami

nazwa

Wykonanie

Zupa jest bardzo sycąca można ją jeść samą lub z chlebem. Z podanych proporcji wychodzi 2 -2,5 l zupy.
Składniki:
1/2 kg mięsa mielonego (np. karkówki)
300 g pieczarek
1 por
400 g serka topionego (np. pieczarkowego, z szynką itp.)
sól, pieprz, papryka słodka i pikantna
Wykonanie:
Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojonego w krążki pora i pieczarki pokrojone w talarki lekko doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodka i pikantną. Pamiętajmy że serki są słone.
Serki rozpuszczamy w 1 l gorącej wody, mieszamy trzepaczką wtedy szybciej się rozpuszczą.
Do płynu dodajemy mięso z porem i pieczarkami i uzupełniamy resztą wody. Gotujemy ok. 20 min. żeby smaki się przegryzły.
Smacznego
Źródło:http://impresjasmaku.blogspot.com/2013/03/zupa-serowa-z-mielonym-miesem-i.html