ßßß
Potrzebujesz:400g pieczarek2 łyżki sosu sojowego ciemnego1 średniego pora (białą część)3 jajka ugotowane na twardo10 dag żółtego sera2 marchewki1 kostkę rosołową (lub warzywną)1,5 - 2 łyżki majonezuPrzygotowanie:marchewki obieramy i zalewamy litrem wody. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy do miękkości (ok 30 minut).Pieczarki obieramy (nie myjemy!) kroimy na ćwiartki a większe w ósemki.Na patelni rozgrzewamy 4 łyżki oliwy. Ustawiamy największy ogień, jaki się da i dobrze rozgrzewamy tłuszcz. Wrzucamy pieczarki i smażymy do zrumienienia (koło 5 minut, mieszamy w międzyczasie ze 2 razy).Dodajemy sos sojowy, zmniejszamy ogień na minimum, przykrywamy i dusimy 5 minut. Po tym czasie zdejmujemy z patelni i pozostawiamy do ostudzenia.Chłodne pieczarki siekamy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski. Dodajemy posiekane: jajka, pora, marchew i ser pokrojony w drobną kosteczkę. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.Dekorujemy wedle uznania.Smacznego!