Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dosmakowane.blogspot.comCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)100 g suszonych
śliwek (bez siarki)1 łyżeczka
syropu z agawy/
miodu (opcjonalnie)1/4 łyżeczki
cynamonuszczypta
kardamonuszczypta
soli himalajskiej (może być morska)1 łyżeczka
soku z cytrynyszczypta
kurkumyDżem z suszonych
śliwek - przepis blogera - sposób przygotowania:
Śliwki włożyłam do pojemnika i zalałam wrzątkiem tak aby je przykrywał. Zamknęłam pojemnik i odstawiłam na ok. 2 h, żeby napęczniały (można na całą noc). Zmiksowałam całość, można odlać trochę
wody przed zmiksowaniem, żeby otrzymać gęstszą konsystencję. Dodałam
syrop z agawy,
cynamon,
kardamon, szczyptę
soli,
sok z cytryny i
kurkumę, mieszając całość po dodaniu każdego składnika. http://dosmakowane.blogspot.com/2012/11/dzem-z-suszonych-sliwek.htmlPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu