ßßß Cookit - przepis na Dżem z suszonych śliwek - przepis blogera

Dżem z suszonych śliwek - przepis blogera

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor dosmakowane.blogspot.com
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
100 g suszonych śliwek (bez siarki)
1 łyżeczka syropu z agawy/ miodu (opcjonalnie)
1/4 łyżeczki cynamonu
szczypta kardamonu
szczypta soli himalajskiej (może być morska)
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta kurkumy
Dżem z suszonych śliwek - przepis blogera - sposób przygotowania: Śliwki włożyłam do pojemnika i zalałam wrzątkiem tak aby je przykrywał. Zamknęłam pojemnik i odstawiłam na ok. 2 h, żeby napęczniały (można na całą noc). Zmiksowałam całość, można odlać trochę wody przed zmiksowaniem, żeby otrzymać gęstszą konsystencję. Dodałam syrop z agawy, cynamon, kardamon, szczyptę soli, sok z cytryny i kurkumę, mieszając całość po dodaniu każdego składnika. http://dosmakowane.blogspot.com/2012/11/dzem-z-suszonych-sliwek.html
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-23024786/dzem z suszonych sliwek przepis blogera/p