Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor zjedz_mnie

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia francuskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (6 głosów)Deser francuski - składniki:2 szklanki
mleka1 szklanka
ryżu3 łyżeczki
cukru waniliowego1 łyżka
cukruok. pół tabliczki
gorzkiej czekoladyDeser francuski - sposób przygotowania: Do garnka wlać
mleko, dodać do niego
cukry. Zagotować. Do gotującego się
mleka dodać
ryż i ugotować do miękkości. Następnie przełożyć go (nie może być za gęsty, tylko bardziej leisty) do salaterek i w środek gorącego
ryżu włożyć połamaną na kawałki
czekoladę. Przykryć
ryżem. Jak deser troszeczkę przestygnie jest gotowy do spożycia i wówczas najlepiej smakuje, ponieważ
czekolada wewnątrz jest płynna i ciepła.Blog tygodnia: Cioccolato Gatto
bułki, były płaskie, ale pyszne - wiedziałam, że muszę próbować dalej, by dojść do doskonałości. Obecnie moje
pieczywo zmieniło się o 180 stopni. Przez rok zgromadziłam również spory stosik książek kucharskich. Moje ulubione słodkie pozycje to 'Chocolate' i ' Desery ' francuskiego cukiernika Pierra Herme