ßßß Cookit - przepis na Deser francuski

Deser francuski

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zjedz_mnie
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia francuska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (6 głosów)
Deser francuski - składniki:
2 szklanki mleka
1 szklanka ryżu
3 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżka cukru
ok. pół tabliczki gorzkiej czekolady
Deser francuski - sposób przygotowania: Do garnka wlać mleko, dodać do niego cukry. Zagotować. Do gotującego się mleka dodać ryż i ugotować do miękkości. Następnie przełożyć go (nie może być za gęsty, tylko bardziej leisty) do salaterek i w środek gorącego ryżu włożyć połamaną na kawałki czekoladę. Przykryć ryżem. Jak deser troszeczkę przestygnie jest gotowy do spożycia i wówczas najlepiej smakuje, ponieważ czekolada wewnątrz jest płynna i ciepła.
Blog tygodnia: Cioccolato Gatto
bułki, były płaskie, ale pyszne - wiedziałam, że muszę próbować dalej, by dojść do doskonałości. Obecnie moje pieczywo zmieniło się o 180 stopni. Przez rok zgromadziłam również spory stosik książek kucharskich. Moje ulubione słodkie pozycje to 'Chocolate' i ' Desery ' francuskiego cukiernika Pierra Herme
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20115454/deser francuski/p