Wykonanie

Bardzo lubimy wszelkiego rodzaju budynie i
puddingi.
Pudding ryżowy jest w samej czołówce, a z dodatkiem
czekolady i
pomarańczy, to najlepszy deser pod słońcem. Pięknie lśniący, aksamitny... to była prawdziwa uczta chocoholików :).Składniki na 2 duże porcje:3 szklanki
mleka100 g
cukru100 g
ryżu100 g
gorzkiej czekoladyskórka z 1 dużej
pomarańczy
Wykonanie:
Mleko z
cukrem i startą
skórką pomarańczową podgrzewamy w niewielkim garnuszkiem, wsypujemy
ryż. Na niewielkim ogniu gotujemy przez około 40 minut, aż
ryż stanie się miękki.Zdejmujemy rondelek z ognia, dodajemy połamaną na kawałki
czekoladę, intensywnie mieszamy, aż do rozpuszczenia
czekolady.
Pudding przekładamy do miseczek i deser gotowy. Pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno. Można przechowywać w lodówce przez dwa dni :).Smacznego! :)Chocoholiczka