Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor szarotka_szarotka

Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1-1 1/2 kg dojrzałego
agrestu1 kg
malin2-3 kg
cukru3/4 szklanki białego
wytrawnego winasok i otarta
skórka z cytrynyDżem agrestowo-malinowy - sposób przygotowania:
Owoce oczyszczamy z szypułek, myjemy i odsączamy z
wody.
Cytrynę wyparzamy, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok.
Agrest miksujemy i wraz z
winem i
cukrem doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia
cukru ok. 7-8 min. Dodajemy
maliny, otartą skórkę oraz
sok z cytryny i gotujemy na dużym ogniu mieszając, by się
dżem się nie przypalił ok. 10-12 min. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu