ßßß
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)1-1 1/2 kg dojrzałego agrestu1 kg malin2-3 kg cukru3/4 szklanki białego wytrawnego winasok i otarta skórka z cytrynyDżem agrestowo-malinowy - sposób przygotowania: Owoce oczyszczamy z szypułek, myjemy i odsączamy z wody. Cytrynę wyparzamy, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok. Agrest miksujemy i wraz z winem i cukrem doprowadzamy do wrzenia, następnie zmniejszamy ogień i mieszając doprowadzamy do całkowitego rozpuszczenia cukru ok. 7-8 min. Dodajemy maliny, otartą skórkę oraz sok z cytryny i gotujemy na dużym ogniu mieszając, by się dżem się nie przypalił ok. 10-12 min. Przekładamy do słoiczków i pasteryzujemy.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu