Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor pjaszczukCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (8 głosów)Parówkowa pizza - składniki:- Parówki (2 paczki)- Cebula- Żółty ser- Ser mozzarella- Papryczka Jalapeno- Ogórek kwaszony- Boczniak (mogą być pieczarki)- Oregano i bazyliaZ sosem opcja wiadoma - dla leniuchów - sos do pizzy gotowy w słoiku - a dla twardzieli ;-) przepis:- Passata- Pomidory w puszce- Ząbek czosnku- Oregano i bazyliaParówkowa pizza - sposób przygotowania: 1) Najpierw sos, czyli siekamy ząbek czosnku. Podgrzewamy w garnku Passatę, dorzucamy posiekany czosnek, pomidory w puszce.2)Doprowadzamy do wrzenia.3)Kroimy parówki na cienkie plasterki.4)Układamy pokrojone parówki w formie do pizzy.5)Posypujemy startym serem i polewamy sosem.6)Układamy składniki.7)Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu