ßßß
SKŁADNIKImakaron Jastrzębski łazanka z falbanką;puszka pomidorów;3 łyżki koncentratu pomidorowego;0,30 dag pieczarek;0,50 dag mięsa mielonego;2 szt cebuli;2 ząbki czosnku;ser żółty;suszona bazylia i oregano.WYKONANIEMakaron gotujemy około 3 minut i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę, przesmażamy na oliwie, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy mięso mielone, całość przesmażamy. Teraz obieramy i kroimy na plasterki pieczarki i przesmażamy razem z mięsem. Dokładamy pomidory i koncentrat. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Sos powinien być płynny, aby makaron miał co wchłaniać. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwy makaronu, sosu i sera, aż do wyczerpania składników. Pieczemy ok. 40 minut.