ßßß Cookit - przepis na Chleb bardzo owocowy

Chleb bardzo owocowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor hatta
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (1 głos)
650 g mąki chlebowej
400 ml mleka
90 g masła lub margaryny
2 łyżki cukru
2 łyżki suchych drożdży
odrobina soli
150-200 g owoców kandyzowanych (wiśni ; żurawiny ; borówek itp)
Chleb bardzo owocowy - sposób przygotowania: Przepis na pyszny, niezbyt słodki chleb pachnący latem i owocami. Proporcje na 1 kg. Wlewamy do formy mleko, dodajemy masło, cukier, sól, owoce, mąkę, drożdże. Wkładamy formę do opiekacza, nastawiamy na program 1, wybieramy wagę chleba (1 kg) i stopień wypieczenia skórki.
Po pewnym czasie otrzymujemy pyszny bochenek chleba, doskonale smakujący z serem, twarogiem lub zwykłym masłem. Ten z wiśniami będzie nieco słodszy, z żurawinami czy borówkami - bardziej wytrawny.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18016568/chleb bardzo owocowy/p