Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor hattaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)650 g
mąki chlebowej400 ml
mleka90 g
masła lub
margaryny2 łyżki
cukru2 łyżki suchych
drożdżyodrobina
soli150-200 g
owoców kandyzowanych (
wiśni ;
żurawiny ;
borówek itp)
Chleb bardzo
owocowy - sposób przygotowania: Przepis na pyszny, niezbyt słodki
chleb pachnący latem i
owocami. Proporcje na 1 kg. Wlewamy do formy
mleko, dodajemy
masło,
cukier,
sól,
owoce,
mąkę,
drożdże. Wkładamy formę do opiekacza, nastawiamy na program 1, wybieramy wagę
chleba (1 kg) i stopień wypieczenia skórki.Po pewnym czasie otrzymujemy pyszny bochenek
chleba, doskonale smakujący z
serem,
twarogiem lub zwykłym
masłem. Ten z
wiśniami będzie nieco słodszy, z
żurawinami czy
borówkami - bardziej wytrawny.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu