Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Poncz rozgrzewający - składniki:3
goździkiszczypta
cynamonulitr
wywaru z mocnej czarnej
herbatybutelka czerwonego
wytrawnego wina lub mniej wedle uznaniaszklanka
rumu (według prefernecji)4 duże łyzki
miodusok z 3
cytrynpół litra soku z
pomarańczyPoncz rozgrzewający - sposób przygotowania:
Goździki i szczyptę
cynamonu wrzucamy do
lwywaru z mocnej czarnej
herbaty i odstawiamy, by się zaparzyła. Po jakims czasie napar przecedzamy. Dodajemy do niego
wino,
rum,
miód,
sok z cytryn i sok z
pomarańczy. Całość mocno podgrzewamy.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu