ßßß Cookit - przepis na Poncz rozgrzewający

Poncz rozgrzewający

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Na zimowe wieczory"
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Poncz rozgrzewający - składniki:
3 goździki
szczypta cynamonu
litr wywaru z mocnej czarnej herbaty
butelka czerwonego wytrawnego wina lub mniej wedle uznania
szklanka rumu (według prefernecji)
4 duże łyzki miodu
sok z 3 cytryn
pół litra soku z pomarańczy
Poncz rozgrzewający - sposób przygotowania: Goździki i szczyptę cynamonu wrzucamy do lwywaru z mocnej czarnej herbaty i odstawiamy, by się zaparzyła. Po jakims czasie napar przecedzamy. Dodajemy do niego wino, rum, miód, sok z cytryn i sok z pomarańczy. Całość mocno podgrzewamy.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343397/poncz rozgrzewajacy/p