Wykonanie
            23 kwietnia 2013

Niby już wiosna/lato, a jeszcze wieczory są zimne i nieprzyjemne. Cudownie wtedy sprawdza się...GRZANIEC Z 
RUMEMSkładniki:500 ml 
wina wytrawnego60 ml 
rumu1/2 
cytryny10 
goździkówlaska/łyżeczka 
cynamonu2 łyżki 
miodugwiazdka 
anyżuszczypta 
imbiru w proszkuWszystkie składniki (prócz 
rumu) umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu. 
Wino nie może się zagotować, gdyż utracimy cały jego aromat. Gdy poczujemy cudny, korzenny zapach dodajemy 
rum. Po chwili ściągamy garnuszek z ognia. Kubeczki na grzańca można wcześniej podgrzać w mikrofalówce- dłużej utrzymają ciepło.



Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez 
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.