Wykonanie
23 kwietnia 2013
Niby już wiosna/lato, a jeszcze wieczory są zimne i nieprzyjemne. Cudownie wtedy sprawdza się...GRZANIEC Z
RUMEMSkładniki:500 ml
wina wytrawnego60 ml
rumu1/2
cytryny10
goździkówlaska/łyżeczka
cynamonu2 łyżki
miodugwiazdka
anyżuszczypta
imbiru w proszkuWszystkie składniki (prócz
rumu) umieszczamy w garnku i podgrzewamy na małym ogniu.
Wino nie może się zagotować, gdyż utracimy cały jego aromat. Gdy poczujemy cudny, korzenny zapach dodajemy
rum. Po chwili ściągamy garnuszek z ognia. Kubeczki na grzańca można wcześniej podgrzać w mikrofalówce- dłużej utrzymają ciepło.
Partnerzy:Wszystkie prawa zastrzeżone!Zabrania się kopiowania i wykorzystywania tekstów oraz zdjęć zawartych na tym blogu bez
wiedzy i zgody autora. Wszelkie teksty i zdjęcia, jeśli nie zaznaczono inaczej, są własnością właściciela bloga.