ßßß
 
            
         0,5 litra herbaty o dowolnej mocy (polecam rooibos)2 plasterki imbiru po około 1 cm lub dwie szczypty sproszkowanego2 szczypty mielonego cynamonu4 goździki2 - 3 plasterki cytryny1 gwiazdka anyżu (opcjonalnie)miód do smaku wg uznaniaZaparzamy herbatkę w czajniczku, do którego wrzucamy imbir, cynamon, anyżek (opcjonalnie), cytrynę, goździki, mieszamy intensywnie, dosładzamy całość miodem i od razu podajemy.
0,5 litra herbaty o dowolnej mocy (polecam rooibos)2 plasterki imbiru po około 1 cm lub dwie szczypty sproszkowanego2 szczypty mielonego cynamonu4 goździki2 - 3 plasterki cytryny1 gwiazdka anyżu (opcjonalnie)miód do smaku wg uznaniaZaparzamy herbatkę w czajniczku, do którego wrzucamy imbir, cynamon, anyżek (opcjonalnie), cytrynę, goździki, mieszamy intensywnie, dosładzamy całość miodem i od razu podajemy.