Wykonanie
            Wraz z nadchodzącą zimą i coraz chłodniejszymi dniami przychodzi ochota na kubek rozgrzewającego, aromatycznego grzanego 
wina. Przygotowuję je w tradycyjny sposób i taki lubię najbardziej.

SKŁADNIKI :1 litr 
wina czerwonego półwytrawnegoskórka z 1 
pomarańczyskórka z 1/2 
cytrynycukier trzcinowy 1-2 łyżki6 
goździków3 gwiazdki 
anyżukawałek świeżego 
imbiru około 1 cm1 laska 
cynamonu1 duża 
pomarańcza pokrojona w plastry2-3 kieliszki 
rumu ( niekoniecznie )Do garnka wlewamy 
wino, dodajemy skórki z wcześniej wyszorowanych 
cytrusów. Wrzucamy 
goździki, 
imbir, laskę 
cynamonu i kawałek 
imbiru. Podgrzewamy ale nie dopuszczamy do zagotowania. Gdy 
wino będzie bliskie wrzenia, wsypujemy 
cukier i mieszamy. 
Wino przelewamy do dzbanka, przed podaniem dodajemy plastry 
pomarańczy. Rozlewamy do kieliszków.

