Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"

Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1-1.5 litra
wywaru warzywnego120 g
kaszy jęczmiennej150 g
fasolki szparagowejmały
kalafior - podzielony na różyczki
natka pietruszkicurry (u mnie jedna łyżeczka)
sól i
pieprzRozgrzewający krupnik z
kalafiorem i
zieloną fasolką szparagową - sposób przygotowania: Do gotującego się
wywaru, dodaję opłukaną wcześniej pod bieżącą
wodą kaszę. Gotuję ok. 10-15 minut. Po tym czasie, dodaję pozostałe warzywa, doprawiam
solą,
pieprzem i
curry. Gotuję ok. 15 - 20 minut (warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane). Zupę podaję posypaną
natką pietruszki.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu