ßßß Cookit - przepis na Rozgrzewający krupnik z kalafiorem i zieloną fasolką szparagową

Rozgrzewający krupnik z kalafiorem i zieloną fasolką szparagową

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1-1.5 litra wywaru warzywnego
120 g kaszy jęczmiennej
150 g fasolki szparagowej
mały kalafior - podzielony na różyczki
natka pietruszki
curry (u mnie jedna łyżeczka)
sól i pieprz
Rozgrzewający krupnik z kalafiorem i zieloną fasolką szparagową - sposób przygotowania: Do gotującego się wywaru, dodaję opłukaną wcześniej pod bieżącą wodą kaszę. Gotuję ok. 10-15 minut. Po tym czasie, dodaję pozostałe warzywa, doprawiam solą, pieprzem i curry. Gotuję ok. 15 - 20 minut (warzywa powinny być miękkie, ale nie rozgotowane). Zupę podaję posypaną natką pietruszki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343381/rozgrzewajacy krupnik z kalafiorem i zielona fasolka szparagowa/p