ßßß Cookit - przepis na Fondue czekoladowe

Fondue czekoladowe

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor David Gaboriaud
Łukasz Kozyra/Miód Malina Studio
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Fondue czekoladowe - składniki:
400 ml mleka kokosowego
200 g gorzkiej czekolady
20 g masła
szczypta pieprzu cayenne
Oraz:
2 gruszki pokrojone na ćwiartki
1 pomarańcza (obrana i podzielona na fileciki)
2 banany (obrane i pokrojone na kawałki)
2 jabłka (pokrojone w ósemki)
prażone orzechy laskowe i nerkowce
suszona żurawina
Fondue czekoladowe - sposób przygotowania: W rondelku powoli doprowadzamy do wrzenia mleko kokosowe. Zestawiamy z ognia i mieszamy z posiekaną czekoladą, aż się rozpuści. Dodajemy masło i pieprz cayenne, mieszamy. Przelewamy do garnuszka do fondue. Stawiamy na podgrzewaczu. Na widelczyki nabijamy kawałki owoców, moczymy w masie czekoladowej. Podajemy z prażonymi orzechami i żurawiną.
Wracają Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne
podaniu zaskoczy cię swoim płynnym, aromatycznym czekoladowym wnętrzem. Zobaczysz jak szybko możemy przyrządzić oryginalny pudding lub fondue czekoladowe, które może być wspaniałym deserem dla niezapowiedzianych gości lub dla najmłodszych. Dowiesz się jak przyrządzić creme brulee z dodatkiem czekolady
Gorące jak ser
także we Francji oraz Włoszech, gdzie nazywa się je fonduta. Oprócz klasycznego serowego fondue można również wykonać fondue mięsne (kawałki mięsa macza się w roztopionym tłuszczu) oraz fondue czekoladowe (w czekoladzie zanurza się kawałki owoców, ciasta lub pianki marshmallows). Fondue to danie bardzo
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175277714/fondue czekoladowe/p