Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor David GaboriaudŁukasz Kozyra/Miód Malina StudioCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Fondue czekoladowe - składniki:400 ml mleka kokosowego200 g gorzkiej czekolady20 g masłaszczypta pieprzu cayenneOraz:2 gruszki pokrojone na ćwiartki1 pomarańcza (obrana i podzielona na fileciki)2 banany (obrane i pokrojone na kawałki)2 jabłka (pokrojone w ósemki)prażone orzechy laskowe i nerkowcesuszona żurawinaFondue czekoladowe - sposób przygotowania: W rondelku powoli doprowadzamy do wrzenia mleko kokosowe. Zestawiamy z ognia i mieszamy z posiekaną czekoladą, aż się rozpuści. Dodajemy masło i pieprz cayenne, mieszamy. Przelewamy do garnuszka do fondue. Stawiamy na podgrzewaczu. Na widelczyki nabijamy kawałki owoców, moczymy w masie czekoladowej. Podajemy z prażonymi orzechami i żurawiną.Wracają Trójmiejskie Warsztaty Kulinarnepodaniu zaskoczy cię swoim płynnym, aromatycznym czekoladowym wnętrzem. Zobaczysz jak szybko możemy przyrządzić oryginalny pudding lub fondue czekoladowe, które może być wspaniałym deserem dla niezapowiedzianych gości lub dla najmłodszych. Dowiesz się jak przyrządzić creme brulee z dodatkiem czekoladyGorące jak sertakże we Francji oraz Włoszech, gdzie nazywa się je fonduta. Oprócz klasycznego serowego fondue można również wykonać fondue mięsne (kawałki mięsamacza się w roztopionym tłuszczu) oraz fondue czekoladowe (w czekoladzie zanurza się kawałki owoców, ciasta lub pianki marshmallows). Fondue to danie bardzo