Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Tomek Woźniak

Fot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia amerykańskaIlość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 bajgle; precle
piwne lub
obwarzanki krakowskie100 g
serka Philadelphia (lub innego kremowego)200 g
wędzonego łososiaspora garść liści
jarmużu (możemy zastąpić liśćmi
szpinaku lub
buraków ćwikłowych)
sólpieprzBajgiel z
jarmużem - sposób przygotowania: Bajgle rozcinamy w poprzek na pół, każdą połówkę smarujemy
serkiem.
Wędzonego łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na jednej połówce każdego bajgla.
Jarmuż dokładnie myjemy, drobno siekamy i kładziemy na łososiu, doprawiamy
solą oraz
pieprzem. Przykrywamy drugą połówką i zawijamy w folię aluminiową. Smak bajgli możemy urozmaicić
bazyliowym pesto,
suszonymi pomidorami,
ogórkiem lub plasterkami pastrami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu