ßßß Cookit - przepis na Bajgiel z jarmużem

Bajgiel z jarmużem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin Klaban
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia amerykańska
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 bajgle; precle piwne lub obwarzanki krakowskie
100 g serka Philadelphia (lub innego kremowego)
200 g wędzonego łososia
spora garść liści jarmużu (możemy zastąpić liśćmi szpinaku lub buraków ćwikłowych)
sól
pieprz
Bajgiel z jarmużem - sposób przygotowania: Bajgle rozcinamy w poprzek na pół, każdą połówkę smarujemy serkiem. Wędzonego łososia kroimy w cienkie plastry i układamy na jednej połówce każdego bajgla. Jarmuż dokładnie myjemy, drobno siekamy i kładziemy na łososiu, doprawiamy solą oraz pieprzem. Przykrywamy drugą połówką i zawijamy w folię aluminiową. Smak bajgli możemy urozmaicić bazyliowym pesto, suszonymi pomidorami, ogórkiem lub plasterkami pastrami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940531/bajgiel z jarmuzem/p