ßßß Cookit - przepis na Sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i pestkami dyni

Sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i pestkami dyni

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magda Duklas
Fot. M&K Duklas / duklas.pl
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
4 średnie buraki
oliwa
100 g dojrzewającego koziego sera
sól morska i pieprz do smaku
czerwony ocet winny
2 łyżki pestek dyni
Sałatka z pieczonych buraków z kozim serem i pestkami dyni - sposób przygotowania: Buraki myjemy, osuszamy i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w 220°C, aż zmiękną (około godziny). Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Posypujemy kozim serem pokrojonym w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i octem. Pestki dyni podprażamy z odrobiną soli na suchej patelni. Posypujemy nimi sałatkę.
Podziemny krąg warzyw
Marchewki w śmietanie (dla 6 osób) 1 kg marchewki, 1 łyżka cukru, 2 łyżki masła, 1 szklanka wywaru warzywnego, 1 szklanka śmietanki kremówki, biały pieprz i sól do smaku, sok z 1/2 cytryny, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Marchewki szorujemy i skrobiemy, a potem kroimy w słupki o grubośc
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940527/salatka z pieczonych burakow z kozim serem i pestkami/p