Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda Duklas

Fot. M&K Duklas / duklas.plPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)4 średnie
burakioliwa100 g dojrzewającego
koziego serasól morska i
pieprz do smakuczerwony
ocet winny2 łyżki pestek dyni
Sałatka z pieczonych
buraków z
kozim serem i
pestkami dyni - sposób przygotowania:
Buraki myjemy, osuszamy i układamy na natłuszczonej blasze. Pieczemy w 220°C, aż zmiękną (około godziny). Studzimy, obieramy i kroimy w plastry. Posypujemy
kozim serem pokrojonym w kostkę. Oprószamy
solą i
pieprzem, skrapiamy
oliwą i
octem.
Pestki dyni podprażamy z odrobiną
soli na suchej patelni. Posypujemy nimi
sałatkę.Podziemny
krąg warzyw
Marchewki w
śmietanie (dla 6 osób) 1 kg
marchewki, 1 łyżka
cukru, 2 łyżki
masła, 1 szklanka
wywaru warzywnego, 1 szklanka
śmietanki kremówki,
biały pieprz i
sól do smaku, sok z 1/2
cytryny, 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki Marchewki szorujemy i skrobiemy, a
potem kroimy w słupki o gruboścPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu