ßßß Cookit - przepis na Duńskie kanapeczki z rostbefem

Duńskie kanapeczki z rostbefem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Aleksandra Lazar
Fot. Shutterstock.com / Viktor1
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
8 kromek pełnoziarnistego chleba
mogą być bułki
8 łyżeczek majonezu
8 listków karbowanej sałaty
8 plasterków upieczonego rostbefu
8 plasterków sera pleśniowego typu rokpol
do dekoracji rzeżucha lub kapary
Duńskie kanapeczki z rostbefem - sposób przygotowania: Chleb smarujemy cienką warstwą majonezu, na wierzchu układamy listki sałaty. Na plasterkach rostbefu kładziemy po kawałku sera pleśniowego, plasterki rostbefu składamy na pół i układamy na kanapkach. Dekorujemy majonezem i rzeżuchą lub kaparami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940394/dunskie kanapeczki z rostbefem/p