Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Aleksandra LazarFot. Shutterstock.com / Viktor1Poziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)8 kromek pełnoziarnistego chlebamogą być bułki8 łyżeczek majonezu8 listków karbowanej sałaty8 plasterków upieczonego rostbefu8 plasterków sera pleśniowego typu rokpoldo dekoracji rzeżucha lub kaparyDuńskie kanapeczki z rostbefem - sposób przygotowania: Chleb smarujemy cienką warstwą majonezu, na wierzchu układamy listki sałaty. Na plasterkach rostbefu kładziemy po kawałku sera pleśniowego, plasterki rostbefu składamy na pół i układamy na kanapkach. Dekorujemy majonezem i rzeżuchą lub kaparami.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu