ßßß Cookit - przepis na Wątróbki z rabarbarem

Wątróbki z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna Wrońska
Fot. Łukasz Zandecki
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
20 dag rabarbaru
1 łyżeczka cukru
70 dag wątróbki cielęcej albo wątróbek drobiowych
2 łyżki oliwy
100 ml porto
sól
pieprz
Wątróbki z rabarbarem - sposób przygotowania: Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na 10-centymetrowe kawałki. Ułóż na beztłuszczowej patelni, dodaj 3 łyżki wody, przykryj i duś około 15 minut. Pod koniec duszenia posyp cukrem. Uduszony rabarbar zabezpiecz przed wystygnięciem. Wątrobę cielęcą pokrój na 6 plastrów i podsmaż na gorącej oliwie po 2 minuty z każdej strony (wątróbkę drobiową smaży się w całości). Oprósz solą i pieprzem, przełóż na półmisek i polej porto. Podawaj z duszonym rabarbarem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939814/watrobki z rabarbarem/p