Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Anna WrońskaFot. Łukasz ZandeckiPoziom trudności: łatweRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)20 dag rabarbaru1 łyżeczka cukru70 dag wątróbki cielęcej albo wątróbek drobiowych2 łyżki oliwy100 ml portosólpieprzWątróbki z rabarbarem - sposób przygotowania: Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na 10-centymetrowe kawałki. Ułóż na beztłuszczowej patelni, dodaj 3 łyżki wody, przykryj i duś około 15 minut. Pod koniec duszenia posyp cukrem. Uduszony rabarbar zabezpiecz przed wystygnięciem. Wątrobę cielęcą pokrój na 6 plastrów i podsmaż na gorącej oliwie po 2 minuty z każdej strony (wątróbkę drobiową smaży się w całości). Oprósz solą i pieprzem, przełóż na półmisek i polej porto. Podawaj z duszonym rabarbarem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu