Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Sławomir BorsCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)Wspaniały chlebek pszennożytni - składniki:
mąka żytnia 150g
mąka żytnia razowa 50g
mąka pszenna 300g
mąka pszenna razowa 50gpo ok. 35g:
siemienia lnianego; pestek
slonecznika; pestek dyni2 płaskie łyżeczki
soli3/4 łyżeczki
cukru20g świeżych
drożdży1 i 1/2 łyżki
oliwy350 ml
mleka lub
maślankiWspaniały chlebek pszennożytni - sposób przygotowania: Stałe składniki wymieszać z rozdrobnionymi
drożdżami, do formy wlać
oliwę i
mleko (
maślankę). Włączyć automat - program normal ( standard).Łatwy przepis na odrywany chlebek
cynamonowyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu