ßßß
 
            
         Fot. AkademiaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia szwedzkaIlość osób: powyżej 4 osób
Fot. AkademiaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia szwedzkaIlość osób: powyżej 4 osób Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 kg filetu z łososiaMarynata do łososia :0.5 kg cukru0.5 kg soli2 pomarańcze1 cytrynaok. 50 ml wódkiPuree z buraków :1 kg buraków50 ml balsamico50 g masłacukier i sólsok z połowy cytrynytymianekoliwaGRAVAD LAX Łosoś marynowany na burakach - sposób przygotowania: Marynata do łososia: Łososia marynujemy 20 minut w wódce. W tym czasie zdejmujemy skórkę z pomarańczy i cytryny, szatkujemy, a następnie miksujemy z cukrem i solą. Łososia układamy skórą do dołu i obsypujemy miksem sól -cukier -cytrusy. Czas marynowania 24h. Puree z buraków: Buraki posypujemy tymiankiem i solą, z dodatkiem oliwy zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku (160 stopni) przez ok. 2 godziny, aż do miękkości Buraki mielimy w mikserze przez ok. 5 minut, pod koniec dodajemy masło, następnie doprawiamy solą, cukrem i balsamico. Podanie potrawy: Łososia opłukujemy z marynaty zimną wodą, osuszamy (papierowym ręcznikiem). Kroimy w cienkie plasterki, które następnie zawijamy w różyczki. Układamy na talerzu obok siebie, dekorujemy puree buraczanym i kawiorem. Przepis dzięki uprzejmości restauracji AkademiaPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 kg filetu z łososiaMarynata do łososia :0.5 kg cukru0.5 kg soli2 pomarańcze1 cytrynaok. 50 ml wódkiPuree z buraków :1 kg buraków50 ml balsamico50 g masłacukier i sólsok z połowy cytrynytymianekoliwaGRAVAD LAX Łosoś marynowany na burakach - sposób przygotowania: Marynata do łososia: Łososia marynujemy 20 minut w wódce. W tym czasie zdejmujemy skórkę z pomarańczy i cytryny, szatkujemy, a następnie miksujemy z cukrem i solą. Łososia układamy skórą do dołu i obsypujemy miksem sól -cukier -cytrusy. Czas marynowania 24h. Puree z buraków: Buraki posypujemy tymiankiem i solą, z dodatkiem oliwy zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku (160 stopni) przez ok. 2 godziny, aż do miękkości Buraki mielimy w mikserze przez ok. 5 minut, pod koniec dodajemy masło, następnie doprawiamy solą, cukrem i balsamico. Podanie potrawy: Łososia opłukujemy z marynaty zimną wodą, osuszamy (papierowym ręcznikiem). Kroimy w cienkie plasterki, które następnie zawijamy w różyczki. Układamy na talerzu obok siebie, dekorujemy puree buraczanym i kawiorem. Przepis dzięki uprzejmości restauracji AkademiaPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu