Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Magda Duklas

Fot. M&K Duklas/ Duklas.plCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
rzepa (biała
rzodkiew)3
pomarańcze1 duży
miodowy melon1/2 szklanki pestek
granatu1 szklanka
soku z limonki2 gałązki
kolendry1 łyżeczka
soli (najlepiej morskiej)1/2 łyżeczki
chilliPikantna
sałatka owocowa - sposób przygotowania:
Rzepę dokładnie myjemy, obieramy i siekamy w zapałkę. Z
pomarańczy robimy fileciki (czyli dzielimy ją na cząstki, które obieramy z błonek).
Melona obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki lub wykrawamy z niego kulki. Mieszamy to wszystko z pestkami
granatu, zalewamy
sokiem z limonki, solimy, dodajemy posiekaną
kolendrę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem przyprawiamy
chilli.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu