ßßß
Fot. M&K Duklas/ Duklas.plCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 rzepa (biała rzodkiew)3 pomarańcze1 duży miodowy melon1/2 szklanki pestek granatu1 szklanka soku z limonki2 gałązki kolendry1 łyżeczka soli (najlepiej morskiej)1/2 łyżeczki chilliPikantna sałatka owocowa - sposób przygotowania: Rzepę dokładnie myjemy, obieramy i siekamy w zapałkę. Z pomarańczy robimy fileciki (czyli dzielimy ją na cząstki, które obieramy z błonek). Melona obieramy, oczyszczamy i kroimy na kawałki lub wykrawamy z niego kulki. Mieszamy to wszystko z pestkami granatu, zalewamy sokiem z limonki, solimy, dodajemy posiekaną kolendrę. Wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem przyprawiamy chilli.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu