Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 małe tortille2 łyżki
kremowego twarożku (typu Philadelphia; Twój Smak)2 plastry
wędzonego łososiaTortille z
łososiem - sposób przygotowania: Tortillę podgrzewamy na suchej patelni 15 sekund z każdej strony. Na środku rozsmarowujemy
twarożek i kładziemy plaster
łososia. Zawijamy tortillę z dwóch stron do środka i rolujemy. Przecinamy rulon na pół i układamy w pudełku
śniadaniowym. Tak samo przygotowujemy drugą tortillę. Rada: Jeśli tylko macie taką możliwość, kupujcie wrapy z pełnego ziarna. Zawierają więcej cennych składników.
Awokado w 6 odsłonach

Guacamole, czyli
meksykański sos, możesz podawać m.in. do słonych przekąsek, jak na przykład
chipsy czy nachos. Świetnie pasuje również jako dodatek do tortilli z
łososiem lub grillowanym
kurczakiem. Guacamole 4 porcje: 2 dojrzałe
awokado 1/2 dużego
pomidora 1/2 białej
cebuli 1/4 szklanki
kolendry 2Dbasz o linię? Zabierz coś smacznego do pracy

przykład z tego przepisu na domową tortillę ). Przygotujemy z nich wrapy nadziane warzywami,
serem,
kurczakiem wędzonym, czy
rybą. Tortilla z
łososiem i
serem Na 1 porcję: - 40 g placków tortilla - 20 g
wędzonego łososia - 20 g
sera cheddar - 10 g
papryki czerwonej - 5 g
sałaty masłowej - 5 g
oliwy