Opakowanie mrożonego szpinaku200 g wędzonego łososia w plastrach4 jajka2 opakowania kremowego twarożku - razem ma byc około 300 gczosnek - ja dałam 3 ząbki, masło i sólSzpinak podsmażamy na patelni z masłem, wyciśniętym czosnkiem, następnie doprawiamy solą.. Żółtka dodajemy do ostudzonego szpinaku.Białka z 4 jajek ubijamy na sztywno, żółtka wędrują do ostygniętej masy szpinakowej. Następnie wszystko razem delikatnie mieszami i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego na ok 180-190 stopni na 15 minut. Przestygnięty szpinakowybiszkopt smarujemy równomiernie serkiem, a na nim układamy płaty łososia, zwijamy jak roladę i okręcamy folią do żywności. Wkładamy do lodówki na minimum godzinę.Co prawda już po świętach ale wcześniej nie znalazłam chwili na dodanie świątecznych zdjęc - Pozdrawiam:) Justyna